Waarom wecken of inmaken?

Wecken is kostenbesparend

U kunt gebruik maken van het overaanbod van seizoengroenten en fruit. Weckpotjes met aardbeien
Bepaalde groenten en fruit zijn in bepaalde seizoenen erg goedkoop.
Koop dan uw groeten en fruit in en weck. Daarmee bespaart u een flink bedrag op uw uitgaven.

Wecken is gezond

Gedaan met fruit en groenten uit blik, kies voor verse groeten en fruit en een gezonde levenswijze. U bepaalt zelf wat u inmaakt en voorkomt daardoor het gebruik van bewaarmiddelen of allerlei niet natuurlijke toevoegingen.

Wecken is energiebesparend

Alleen tijdens het inmaken zelf wordt energie verbruikt.
Eenmaal ingemaakt, verbruikt uw inmaakglas geen energie meer. Dit gedurende vele jaren.

Wecken is ruimtebesparend

Wanneer uw buurman aankomt met een goeie oogst tomaten, kunt u deze weigeren of deze verse groenten inmaken. U kunt de weckpotten stapelen in een kast of bewaren in een andere ruimte zoals zolder of een kelder. U heeft geen grote diepvries meer nodig en kunt toch een grote hoeveelheid voedsel op voorraad hebben.

Wecken is tijdsbesparend

Mensen met een drukke baan kunnen sneller verse soep, fruit of groenten op tafel toveren. De ontdooiingtijd valt weg. Om van het smaakverschil nog maar te zwijgen.

U kunt niet alleen groenten wecken!

Iedereen denkt bij wecken vaak alleen aan groenten wecken. Maar u kunt nog zoveel meer inmaken en wecken zoals: Vlees, eieren, wild, brood, cake, wecken in azijn, inleggen van groenten, chutneys, fruit en bijvoorbeeld soep of bouillon.

Wecken is milieubesparend

Door de herbruikbare inmaakglazen vermijdt u afval. U beschermt ook het milieu want inmaken heeft een gunstige invloed op uw elektriciteitsverbruik. Inmaakbokalen zijn tevens handig te vervoeren.

Wecken is een goed tijdverdrijf ook tijdens de lange winteravonden

Wecken is een leuke bezigheid tijdens elk seizoen of het nu hoog zomer is of tijdens de lange donkere winteravonden.

WECKEN is hip!

U kunt creatief omspringen met recepten en persoonlijke smaken. U weet tenminste wat u eet. Het oogt mooi en het smaakt gezonder. Verder kunt u ook leuke weckpotjes maken met kaarsen, weckpotten gebruiken om eten in te serveren kortom er zijn behalve wecken tal van mogelijkheden met weckpotten. Denk bijvoorbeeld aan het cadeau geven van een goed gevulde weckpot aan familie of vrienden....