WAAROM VOEDSEL DROGEN?

Het drogen van voedsel is de goedkoopste manier van conserveren en als u eenmaal begint met drogen zult u merken dat er nog veel meer voordelen zijn aan een voedseldroger dan u op het eerste zicht zou denken.

Het drogen in een voedseldroger zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen in uw voedsel of kruiden bewaart blijven omdat een voedseldroger op lage temperaturen kan drogen.Voedseldroger kopen
Het drogen van voedsel is heel gezond en heeft een minimaal effect op de voedingswaarde van voedsel, vooral als u zelf voedsel droogt.
Onderzoek dat gedaan is naar de voedingswaarde van gedroogd voedsel is meestal gedaan op voedsel dat onder commerciële omstandigheden is gedroogd.
Commercieel gedroogd voedsel bevat meestal conserveringsmiddelen of het wordt gezwaveld.
U heeft, als u thuis droogt met een voedseldroger, geen conserveringsmiddelen nodig.
Als u thuis voedsel droogt op de correcte temperatuur en tijd, produceert u voedsel van hoge kwaliteit.

Met een voedseldroger kunt u groenten, fruit, vlees, vis, kruiden, bloemen en zelfs tofu drogen.
U kunt de voedseldroger ook gebruiken in het dagelijks gebruik om bv brood te roosteren, croutons te maken, knoflookbrood of bruschetta te maken.

U kunt gedroogd voedsel zo eten of u kunt het laten weken in water en het weer in de normale vorm gebruiken.

Gedroogd fruit, groenten, vis en vlees nemen heel weinig ruimte in beslag en kosten na het drogen niets meer, dit in tegenstelling tot de diepvries.

Gedroogd fruit is een perfecte vervanger voor snoep. Niet alleen uw kinderen zullen het heerlijk vinden. Gedroogd fruit wordt altijd zoeter doordat water ontrokken wordt aan het fruit en de suiker in het fruit daarom geconcentreerder is.

U kunt voedsel inkopen in de zomer wanneer groenten en fruit het goedkoopst zijn of u kunt het overschot van uw moestuin of fruitbomen voor langere tijd houdbaar maken. Zo hoeft u niets weg te gooien!

Correct gedroogd voedsel is zeker een jaar houdbaar.

Wil u meer weten over voedsel drogen?
Koop dan zeker het Handboek voedsel drogen!