Vacuum blenders

Een vacuümblender doet hetzelfde als een gewone blender, maar met een maximaal behoud van de voedingsstoffen en versheid van de ingrediënten. 

Dit komt doordat voordat u gaat blenden er eerst vacuüm wordt getrokken. Dit voorkomt dat er lucht bij het proces van blenden komt waardoor ingrediënten niet zullen oxideren. U creëert hierdoor een sap met een natuurlijke kleur en smaak, die prachtig overeenkomt met de originele ingrediënten. 
Vooral vitamine C en polyfenolen zijn gevoelig voor oxidatie. Polyfenolen zijn ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend en hebben een anti-carcinogene werking.

Met de vacuüm blender ontstaat een meer homogene massa:

  • Omdat door het vacumeren de ingrediënten iets in volume toenemen – ze worden een beetje opgerekt – snijden de mesjes nog gemakkelijker door de verschillende ingrediënten.
  • In een vacuüm ruimte bewegen de ingrediënten zich tijdens het vacuum blenden op een andere manier – ze ondervinden geen luchtweerstand - waardoor het blenden gemakkelijker en gelijkmatiger verloopt.
  • De homogene massa blijft deze structuur behouden, er ontstaan dus geen laagjes.

De ingrediënten behouden hun kleur en smaak:

  • Omdat er bij het vacuum blenden geen oxidatie – een soort roesten – en vermenging met lucht plaatsvindt, blijft de oorspronkelijke kleur van de ingrediënten veel beter bewaard. De ingrediënten worden niet bruin en ook niet fletser (door de extra lucht) van kleur.
  • Omdat er geen luchtbelletjes in de massa komen, is ook de smaak geconcentreerder en intenser.

LET OP:

  • Sommige producten, zoals appels en ijs bijvoorbeeld, bevatten gassen. Bij gebruik van deze ingrediënten kunnen daarom wel degelijk bubbels ontstaan.
Filter
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst